Vakantie Bijbelweek dag 3

Vandaag was de laatste dag van de Vakantie Bijbelweek en ook de laatste dag dat Femke en ik op school waren als ‘leerkracht’, na 4 weken hebben we afscheid genomen van de leerkrachten en leerlingen.

De ochtend startte in het lokaal met class 1, 2 en 3. Aan de hand van 7 kleurplaten hebben we 7 verschillende Bijbelverhalen kort vertelt en besproken.

In de gemeenschapsruimte werd het programma vervolgd met een quiz. De leerlingen werden verdeeld over de tafels en kregen per groep een blad met A, B en C. Per Bijbelverhaal hadden we 2 meerkeuzevragen opgesteld, 14 vragen in totaal. De leerlingen kregen kort overlegtijd en op ons signaal “1, 2, 3, show” moest het antwoordenblad omhoog gestoken worden. Elk groepje met een goed antwoord krijgt 1 punt erbij.

 

 

Na de quiz kregen de leerlingen ruim een uur de tijd om een kleurplaat te kleuren. De kinderen hier worden dan helemaal stil en zijn verdiept in hun eigen kleurplaat. Hoe krijg je 50 kinderen stil? Geef ze een kleurplaat!
De Keniaanse leerkrachten stellen als eis dat er op de hele afbeelding geen wit meer te zien mag zijn, sommige leerlingen worden tot 3 keer toe terug gestuurd omdat ze nog een oppervlakte vergeten zijn te kleuren.

Eén leerling was sneller klaar dan zijn klasgenoten. Ik heb hem mijn fotocamera gegeven om foto’s te maken van de kinderen, leerkrachten en tekeningen.

Na het porridge eten en het extra lang spelen, namen Femke, Suze en ik officieel afscheid van de leerlingen. We hebben toespraakjes gehouden, zoals dat hier de gewoonte is, we hebben gezongen met elkaar en een groepsfoto gemaakt met alle leerlingen en leerkrachten.

IMG_2492.JPG

Een gedachte over “Vakantie Bijbelweek dag 3

Plaats een reactie